Κριθαράκι πικάντικο με καλαμαράκια Flokos στη γάστρα
Χρόνος
35'
Μερίδες
4
Δυσκολία
Εύκολο
Υλικά
- 2 συσκευασίες Καλαμάρι Καλιφόρνιας Flokos
- 200γρ. κρεμμύδι κόκκινο ξερό, ψιλοκομμένο
- 200γρ. καρότο τριμμένο
- 200γρ. πιπεριά κόκκινη ψιλοκομμένη
- 100γρ. ελαιόλαδο
- 250γρ. κριθαράκι μέτριο
- 800ml ζωμός λαχανικών
- 2 Φύλλα δάφνης
- Φρέσκο θυμάρι
- Πάπρικα πικάντικη
- Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
Ανοίγουμε τη συσκευασία, ξεπλένουμε τα καλαμαράκια σε τρεχούμενο νερό και τα αφήνουμε να στραγγίσουν καλά. Αφαιρούμε το κεντρικό διάφανο κόκαλο.
Θα χρησιμοποιήσουμε ένα σκεύος μεταλλικό που να μπορεί να μπει και στο φούρνο. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200ºC. Βάζουμε το κρεμμύδι, την πιπεριά και το ελαιόλαδο, αλατίζουμε και αφήνουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι τα λαχανικά να μαλακώσουν.
Προσθέτουμε το κριθαράκι και το αφήνουμε μερικά λεπτά, μέχρι να πάρει χρώμα. Συμπληρώνουμε το ζωμό βάζουμε τα φύλλα δάφνης και μεταφέρουμε το σκεύος στο φούρνο. Θα συνεχίσουμε το μαγείρεμα εκεί για 25 περίπου λεπτά, στους 200ºC, μέχρι το κριθαράκι να μαλακώσει και να χυλώσει. Όταν είναι έτοιμο, προσθέτουμε τα καλαμαράκια, το φρέσκο θυμάρι και σερβίρουμε.