Ετοιμάζουμε τα καλαμαράκια. Ανοίγουμε τη συσκευασία, ξεπλένουμε τα καλαμαράκια σε τρεχούμενο νερό, αφαιρούμε το κεντρικό διάφανο κόκαλο και τα αφήνουμε να στραγγίσουν καλά.
Σε ένα φαρδύ τηγάνι ή μία ρηχή κατσαρόλα με καπάκι, βάζουμε το κρεμμυδάκι και το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι, σκεπάζουμε με το καπάκι και μαγειρεύουμε για 10 περίπου λεπτά. Προσθέτουμε το σπανάκι, τα μυρωδικά και μαγειρεύουμε για λίγο ακόμη μέχρι το σπανάκι να μαλακώσει.
Προσθέτουμε τα καλαμαράκια, συμπληρώνουμε τον χυμό λεμονιού και σερβίρουμε.