Κολοκυθοκεφτέδες με καλαμαράκια Flokos και μυρωδικά
Χρόνος
20'
Μερίδες
4
Δυσκολία
Εύκολο
Υλικά
- 2 συσκευασίες Καλαμάρι Καλιφόρνιας Flokos
- 500γρ. κολοκυθάκια
- 100γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 1 αυγό
- 50γρ. ελαιόλαδο
- 1 λεμόνι, το χυμό του
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 50γρ. άνηθος
- 50γρ. κόλιανδρος
- 50γρ. μαϊντανός
- 200γρ. λάδι για τηγάνι
- Αλάτι και πιπέρι
Για το σερβίρισμα
- Φύλλα πράσινης σαλάτας
Εκτέλεση
Ανοίγουμε τη συσκευασία, ξεπλένουμε τα καλαμαράκια σε τρεχούμενο νερό και τα αφήνουμε να στραγγίσουν καλά. Αφαιρούμε το κεντρικό διάφανο κόκαλο.
Καθαρίζουμε τα κολοκυθάκια και με το ειδικό εργαλείο τα τρίβουμε. Αλατίζουμε. Σπάμε το αβγό μέσα στο μπολ με το τριμμένο κολοκύθι και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά. Ετοιμάζουμε τα καλαμαράκια. Σε ένα μπολ βάζουμε το ελαιόλαδο, το λεμόνι, τα μυρωδικά, το σκόρδο, το πιπέρι, τα καλαμαράκια και αφήνουμε να μαριναριστούν.
Ετοιμάζουμε τους κολοκυθοκεφτέδες. Βάζουμε το λάδι να κάψει. Με ένα κουτάλι σούπας σχηματίζουμε το κολοκύθι σε κεφτέδες. Βάζουμε τον κάθε κεφτέ μέσα στο τηγάνι και ψήνουμε καλά και από τις δύο πλευρές.
Σερβίρουμε τους κεφτέδες πάνω στα φύλλα της σαλάτας. Τελειώνουμε το πιάτο με τα μαριναρισμένα καλαμαράκια στην κορυφή.