fg desktop fg desktop
Συνταγές

Σαλάτα του Καίσαρα με τραγανά καλαμαράκια Flokos, κρέμα ταραμά και κρουτόν με θυμάρι

Χρόνος

10'

Μερίδες

4

Δυσκολία

Εύκολο

Υλικά

  • 1 συσκευασία Καλαμάρι Καλιφόρνιας Flokos
  • 50γρ. ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • Λίγος χυμός λεμονιού
  • Φρέσκο θυμάρι

Για την κρέμα ταραμά

  • 80γρ. λευκός ταραμάς
  • 50γρ. κόκκινο κρεμμύδι ξερό
  • 30γρ. χυμός λεμονιού
  • 50ml νερό, κρύο
  • 240γρ ελαιόλαδο

Για τη σαλάτα

  • 1 iceberg κομμένο σε μεγάλα κομμάτια
  • 100γρ άγρια ρόκα

Εκτέλεση

Ανοίγουμε τη συσκευασία, ξεπλένουμε τα καλαμαράκια σε τρεχούμενο νερό και τα αφήνουμε να στραγγίσουν καλά. Αφαιρούμε το κεντρικό διάφανο κόκαλο.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το ελαιόλαδο, το σκόρδο, το χυμό λεμονιού και το θυμάρι. Προσθέτουμε τα καλαμαράκια και τα αφήνουμε για λίγο να μαριναριστούν.

Ετοιμάζουμε την κρέμα ταραμά. Περνάμε στο μούλτι τον ταραμά το κρεμμύδι, το χυμό λεμονιού και το κρύο νερό μέχρι να έχουμε μία κρέμα. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο λίγο μέχρι να έχουμε μία ωραία δεμένη σάλτσα.

Ετοιμάζουμε τα κρουτόν. Κόβουμε το ψωμί σε κύβους. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το ελαιόλαδο με το σκόρδο, προσθέτουμε το ψωμί, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε. Μεταφέρουμε σε ένα ταψάκι και ψήνουμε στο grill μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρώμα.

Θα χρησιμοποιήσουμε ένα μεγάλο μπολ για να ετοιμάσουμε τη σαλάτα μας. Βάζουμε τα μισά φύλλα σαλατας, τη μισή κρέμα ταραμά και τα καλαμαράκια. Βάζουμε την υπόλοιπα σαλάτα και την υπόλοιπη κρέμα ταραμά. Προσθέτουμε τα κρουτόν και ανακατεύουμε με μία λαβίδα ή με το χέρι. Θα πρέπει η σάλτσα να πάει σε όλα τα φύλλα. Σερβίρουμε τη σαλάτα σε μία μεγάλη σαλατιέρα ή μοιράζουμε σε μερίδες.

Για τα κρουτόν

  • 150γρ ψωμί σε φέτες, μόνο η ψύχα
  • 30γρ ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • Αλάτι και πιπέρι