Κριθαράκι κοκκινιστό με πιπεριά Φλωρίνης, καλαμαράκια Flokos και γλυκό κρασί
Χρόνος
25'
Μερίδες
4
Δυσκολία
Εύκολο
Υλικά
1 συσκευασία Καλαμάρι Καλιφόρνιας Flokos
100γρ. ελαιόλαδο
100γρ. κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
250γρ. κριθαράκι μέτριο
100γρ. λευκό, γλυκό κρασί
400γρ. πάστα από κόκκινες ψητές πιπεριές Φλωρίνης
Φρέσκος δυόσμος για το σερβίρισμα
Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
Ανοίγουμε τη συσκευασία, ξεπλένουμε τα καλαμαράκια σε τρεχούμενο νερό και τα αφήνουμε να στραγγίσουν καλά. Αφαιρούμε το κεντρικό διάφανο κόκαλο.
Σε ένα άνετο τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο, το κρεμμυδάκι και το σκόρδο. Αλατίζουμε και αφήνουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι το κρεμμυδάκι να γίνει μαλακό και διάφανο. Προσθέτουμε το κριθαράκι, λίγο φρέσκο πιπέρι και το αφήνουμε να πάρει ένα χρυσό χρώμα.
Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί. Προσθέτουμε την πάστα κόκκινης πιπεριάς και ανακατεύουμε. Βάζουμε το χρονόμετρο της κουζίνας στα 20′. Ανακατεύουμε μέχρι το κριθαράκι να μαλακώσει τελείως και να χυλώσει. Στο τέλος προσθέτουμε τα καλαμαράκια και τα φύλλα δυόσμου. Σερβίρουμε αμέσως.