Συνταγές
Κριθαρότο με καλαμάρια, φρέσκες ντομάτες και ούζο
Χρόνος
15'
Μερίδες
4
Δυσκολία
Εύκολο
Υλικά
- 2 συσκευασίες Καλαμάρι Καλιφόρνιας Flokos
- Ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1 σφηνάκι ούζο
- Γλυκιά πάπρικα
- Μαύρο πιπέρι
- 300 γρ. κριθαράκι
- 2 ντομάτες
- 1 λίτρο νερό
- 1 λεμόνι
- Μαϊντανός ψιλοκομμένος
- Αλάτι
Εκτέλεση
Ξεπλένουμε και αφαιρούμε τη μεμβράνη από τα καλαμάρια. Τα κόβουμε στη μέση. Σοτάρουμε με ελαιόλαδο το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σκόρδο. Προσθέτουμε και σοτάρουμε τα καλαμάρια Flokos και σβήνουμε με ούζο. Προσθέτουμε τα καρυκεύματα, ρίχνουμε το κριθαράκι και ανακατεύουμε τα υλικά .
Προσθέτουμε 1lt ζεστό νερό και σιγοβράζουμε για 15’ περίπου λεπτά. Ανακατεύουμε συχνά για να μην κολλήσει το κριθαράκι στον πάτο του σκεύους (ίσως χρειαστεί επιπλέον νερό). Αφού σβήσουμε το φαγητό στύβουμε 1 λεμόνι.
Σερβίρουμε με φρέσκο μαϊντανό, σαλάτα, φρέσκο ψωμί και ουζάκι.