fg desktop fg desktop
Συνταγές

Καλαμαράκια Flokos φρικασέ

Χρόνος

35'

Μερίδες

4

Δυσκολία

Εύκολο

Υλικά

  • 2 συσκευασίες Καλαμάρι Καλιφόρνιας Flokos
  • 200γρ. πράσο σε ροδέλες (το λευκό κομμάτι μόνο)
  • 200γρ φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 100γρ καρότο σε μικρά κυβάκια
  • 200γρ κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 50γρ λευκό κρασί
  • 1 κιλό φρέσκο σπανάκι
  • ½ ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
  • ½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 λεμόνι, το ξύσμα και το χυμό του
  • 120γρ ελαιόλαδο
  • Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

Ανοίγουμε τη συσκευασία, ξεπλένουμε τα καλαμαράκια σε τρεχούμενο νερό και τα αφήνουμε να στραγγίσουν καλά. Αφαιρούμε το κεντρικό διάφανο κόκαλο.

Θα χρησιμοποιησουμε μία μεγάλη κατσαρόλα για το μαγείρεμα. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και προσθέτουμε το πράσο, αλατίζουμε και αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά να μαραθεί. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, τα κρεμμυδάκια, το σκόρδο και το καρότο μέχρι να μαραθούν. Σβήνουμε με το κρασί και το αφήνουμε να εξατμιστεί. Προσθέτουμε τα καλαμαράκια και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το σπανάκι, ανακατεύουμε και το αφήνουμε να μαραθεί, χωρίς να χάσει το χρώμα του. Διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι και πιπέρι. Μαγειρεύουμε για 5-10 λεπτά. Προσθέτουμε άνηθο, μαϊντανό, το χυμό και το ξύσμα λεμονιού και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε με φετούλες λεμονιού.