fg desktop fg desktop
Συνταγές

Καλαμαράκια γιουβέτσι στην κατσαρόλα

Χρόνος

15'

Μερίδες

4-5

Δυσκολία

Εύκολο

Υλικά

  • 2 συσκευασίες καλαμαράκια Flokos
  • 80ml ελαιόλαδο
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 πράσο (το λευκό μέρος) ψιλοκομμένο
  • 1 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 1/2 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε μικρά καρέ
  • 1/2 πράσινη πιπεριά κομμένη σε μικρά καρέ
  • 1 καρότο κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 1 κουταλιά πελτέ
  • 250 γρ. κριθαράκι μέτριο
  • 100ml λευκό κρασί
  • 250 γρ. ντομάτες τριμμένες
  • ½ κουταλάκι πάπρικα γλυκιά
  • 700ml ζωμό λαχανικών
  • 1 κουταλιά στης σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

Σουρώνουμε τον ζωμό, και αφήνουμε να στραγγίξουν. Αφαιρούμε το εσωτερικό διάφανο κόκκαλο.

Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια θερμοκρασία και ρίχνουμε το καλαμαράκια, σοτάρουμε και από τις δυο πλευρές για 2 λεπτά και τα βάζουμε σε ένα πιάτο.Στο ίδιο ελαιόλαδο, προσθέτουμε το κρεμμύδι, το πράσο και το σκόρδο και ανακατεύουμε μέχρι να καραμελώσουν. Ρίχνουμε τις πιπεριές, το καρότο και μαγειρεύουμε για 4-5 λεπτά. Προσθέτουμε τον πελτέ και ανακατεύουμε μέχρι να βγάλει τα αρώματα του.

Ρίχνουμε το κριθαράκι και ανακατεύουμε μέχρι να γυαλίσει. Σβήνουμε με κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί, ρίχνουμε την τριμμένη ντομάτα και την πάπρικα και ανακατεύουμε.

Αλατοπιπερώνουμε, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και προσθέτουμε σταδιακά τον ζωμό, μαγειρεύουμε για περίπου 6-7 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς.

Ρίχνουμε τα καλαμαράκια, τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, λίγο φρέσκο ελαιόλαδο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύουμε.