fg desktop fg desktop
Συνταγές

Καλαμαράκια με γιαχνερά χόρτα

Χρόνος

25'

Μερίδες

4-5

Δυσκολία

Εύκολο

Υλικά

  • 2 συσκευασίες Καλαμαράκια Flokos
  • 1 κιλό διάφορα γιαχνερά χόρτα εποχής, κομμένα σε μέτρια κομμάτια
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 1 ξερό κρεμμύδι
  • 2 πράσα το λευκό μέρος
  • 4 φρέσκα κρεμμυδάκια, κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 100 ml άσπρο κρασί
  • 1 μάτσο μάραθο, ψιλοκομμένο
  • Χυμό από μισό λεμόνι
  • ½ κουταλάκι αλεύρι
  • Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

Ανοίγουμε τις συσκευασίες και σουρώνουμε το ζωμό. Αφήνουμε να στραγγίσουν, δεν τα ξεπλένουμε σε νερό, γιατί τα θέλουμε να διατηρήσουν τη γεύση από την άλμη. Αφαιρούμε τη διαφανή μεμβράνη εσωτερικά. Σε μία βαθιά κατσαρόλα, σοτάρουμε τα καλαμαράκια για 1 λεπτό. Τα βγάζουμε σε ένα πιάτο και κρατάμε στην άκρη. Στην ίδια κατσαρόλα, ρίχνουμε το κρεμμύδι και το πράσο και σοτάρουμε μέχρι να αλλάξουν χρώμα.

Προσθέτουμε τα γιαχνερά χόρτα (καυκαλήθρες, σέσκουλα, λάπαθα, σπανάκι, ζωχούς) το μάραθο και τα φρέσκα κρεμμυδάκια. Αλατίζουμε ελαφριά και ανακατεύουμε απαλά μέχρι να μειωθεί ο όγκος τους. Σβήνουμε με κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί. Μαγειρεύουμε σε χαμηλή θερμοκρασία για περίπου 10 λεπτά. Βάζουμε τα καλαμαράκια και ανακινούμε την κατσαρόλα. Ρίχνουμε στο χυμό λεμονιού, το αλεύρι και 2 κουταλιές από τον ζωμό, ανακατεύουμε και περιχύνουμε στην κατσαρόλα, συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 1 λεπτό ακόμα. Αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ωμό ελαιόλαδο. Αφήνουμε το φαγητό για 5 λεπτά να μελώσει και σερβίρουμε.