Συνταγές
Κριθαράκι φούρνου με ψητά ντοματίνια και θαλασσομπουκιές
Χρόνος
35'
Μερίδες
4
Δυσκολία
Εύκολο
Υλικά
- 4 συσκευασίες Ανάμεικτα θαλασσινά σε σάλτσα ντομάτας Θαλασσσομπουκιές Flokos
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 3 πιπεριές μεγάλες ψιλοκομμένες
- 500 γρ. ντοματίνια
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 3 κούπες (250 γρ) κριθαράκι
- 4 κούπες ζεστό νερό ή ζωμός
- 2 κούπες σπανάκι ψιλοκομμένο ή baby
- Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C. Σε ένα ταψάκι βάζουμε το κρεμμύδι, τις πιπεριές, τα ντοματίνια, το ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε. Βάζουμε στον φούρνο και ψήνουμε για 20 περίπου λεπτά, μέχρι τα λαχανικά να είναι ψηθούν καλά. Όταν είναι έτοιμα πατάμε τα λαχανικά με ένα πιρούνι να γίνουν διαλυθούν.
Προσθέτουμε τις θαλασσομπουκιές Flokos, το κριθαράκι, το ζεστό νερό (ή ζωμό αν χρησιμοποιούμε), ανακατεύουμε, καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 20’ λεπτά. Όταν το κριθαράκι είναι έτοιμο προσθέτουμε το σπανάκι, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.