Συνταγές
Μαροκινή σαλάτα με πλιγούρι, κρέμα από ψητό παντζάρι και καλαμαράκια Flokos
Χρόνος
20'
Μερίδες
4
Δυσκολία
Εύκολο
Υλικά
- 2 συσκευασίες Καλαμάρι Καλιφόρνιας Flokos
- 300γρ. πλιγούρι
- 300γρ. παντζάρια βρασμένα
- 200γρ. γιαούρτι στραγγιστό
- 100γρ. ελαιόλαδο
- 1 λεμόνι, το χυμό του
- 50γρ. κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
- 100γρ. cranberries
- 1 καυτερή πιπεριά, ψιλοκομμένη
Εκτέλεση
Ανοίγουμε τη συσκευασία, ξεπλένουμε τα καλαμαράκια σε τρεχούμενο νερό και τα αφήνουμε να στραγγίσουν. Αφαιρούμε το κεντρικό διάφανο κόκαλο.
Βράζουμε το πλιγούρι σε άφθονο αλατισμένο νερό και στραγγίζουμε. Αλέθουμε το παντζάρι στο μούλτι.
Προσθέτουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε μία κρέμα. Σε ένα μπολ βάζουμε το μισό ελαιόλαδο, τον χυμό λεμονιού, προσθέτουμε το πλιγούρι, τα cranberries, το κρεμμυδάκι, την πιπεριά και ανακατεύουμε.
Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε τα καλαμαράκια, το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.
Σερβίρουμε με τον εξής τρόπο: Βάζουμε τη κρέμα παντζαριού στο πιάτο. Από πάνω βάζουμε το πλιγούρι. Συμπληρώνουμε τα καλαμαράκια στην κορυφή.