Νιόκι πατάτας σε πικάντικη σάλτσα με καλαμαράκια Flokos
Χρόνος
25'
Μερίδες
4
Δυσκολία
Εύκολο
Υλικά
- 1 συσκευασία Καλαμάρι Καλιφόρνιας Flokos
- 500γρ. νιόκι πατάτας
- 90γρ. ελαιόλαδο
- 1 μεγάλο κρεμμύδι κόκκινο, ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
- 350γρ. τομάτα τριμμένη
- 30γρ ζάχαρη
- 50γρ ελιές μαύρες
- Λίγο μπούκοβο
- Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
Ανοίγουμε τη συσκευασία, ξεπλένουμε τα καλαμαράκια σε τρεχούμενο νερό και τα αφήνουμε να στραγγίσουν καλά. Αφαιρούμε το κεντρικό διάφανο κόκαλο.
Ετοιμάζουμε τη σάλτσα. Σε ένα άνετο τηγάνι βάζουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το ελαιόλαδο, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι, σκεπάζουμε με ένα καπάκι και αφήνουμε σε μέτρια φωτιά, μέχρι το κρεμμύδι να γίνει γλυκό και διάφανο. Θα χρειαστεί να περάσουν 7 περίπου λεπτά. Προσθέτουμε τη τομάτα, τη ζάχαρη, τις ελιές και το μπούκοβο. Θα χρειαστεί ένα 10 λεπτο περίπου για να είναι έτοιμη.
Βράζουμε τα νιόκι σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό, μέχρι να ανέβουν στην επιφάνεια.
Όταν τα ζυμαρικά είναι έτοιμα, τα πιάνουμε με μία κουτάλα και τα μεταφέρουμε στη σάλτσα. Προσθέτουμε τα καλαμαράκια, το δεντρολίβανο, σβήνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε με το καπάκι και αφήνουμε για μερικά λεπτά. Σερβίρουμε αμέσως.